ik, jij, hij, zij ... De Driesprong dat zijn wij!

02/06/2019

Opening schatkamer

Opening schatkamer

 Opening Schatkamer

Weten jullie hoe het allemaal begon?
 

Het begon allemaal met boeken! We merkten op dat heel wat kinderen steeds minder een leesboek spontaan in de hand namen en dit terwijl lezen eigenlijk heel erg leuk kan zijn!Het leesniveau van de kinderen ging daardoor achteruit, hoe kan het ook anders als men weinig leest!

Hoog tijd dus om hier iets aan te doen!
Elke kleuterjuf leest elke dag voor uit aantrekkelijke prentenboeken! Het resultaat: onze kleutertjes maken al van jongs af aan kennis met een heel groot assortiment boeken en de woordenschat die ze hierbij ontwikkelen is ongelooflijk!

De  leerkrachten van het lager lezen elke dag samen met hun leerlingen. Zij leren hen kennis maken met verschillende auteurs, zoeken samen naar leuke verhalen en gaan ermee in de klas aan de slag.
Het resultaat: het leesniveau gaat zienderogen vooruit én leerlingen die eerder nooit een boek namen zijn er met hun neus niet meer uit te slaan!

We wilden voor onze leerlingen een extra leesplek creëren, een plek waar kinderen naartoe kunnen om met de klas of  tijdens de speeltijd te kunnen lezen.

Zo ontstond het idee om een Schatkamer vol met boeken in te richten.

Dankzij de vele helpende handen van vrijwilligers, de financiële steun van het oudercomité en de OLB en de hulp van de gemeentelijk bibliotheek van Maldegem hebben wij deze plek voor de kinderen kunnen inrichten!

Allen van harte bedankt!!!

Foto's van dit nieuwsbericht

Bekijk hieronder foto's van dit nieuwsbericht.

02/06/2019 - Opening schatkamer