ik, jij, hij, zij ... De Driesprong dat zijn wij!

25/10/2018

3de graad Museum voor Natuurwetenschappen

3de graad Museum voor Natuurwetenschappen

Vandaag ontmoetten de leerlingen van de derde graad de beroemde Iguanodons van Bernissart in het Museum voor Natuurwetenschappen, met de grootste dinogalerij van Europa.

Op het einde van de 19de eeuw werden er 322 m diep in de steenkoolmijn van Bernissart een dertigtal vrij volledige iguanodonskeletten ontdekt. Doordat de beenderen nog op hun plaats zaten, was een 'waarschijnlijk natuurgetrouwe' opstelling mogelijk, die al vlug bezoekers uit de hele wereld aantrok!

Een 300 m² grote en drie verdiepingen hoge glazen kooi beschermt dit nationale erfgoed. Zo konden we elk van deze parels optimaal bewonderen.

Liepen ze op twee of op vier poten? Behoorden ze allemaal tot dezelfde soort? Hoe zijn ze gestorven? Waar leefden ze? Zijn er nog steeds in Bernissart? Na dit bezoek kennen we de antwoorden op deze vragen en zijn we echte iguanodonkenners!

Ook ontdekten we hoe de mens evolueerde en hoe het menselijk lichaam werkt in de Galerij van de Mens.  We stapten miljoenen jaren terug in de Galerij van de Evolutie en verkenden de stedelijke biodiversiteit in BiodiverCITY.  Tenslotte bewonderden we de kleurpracht en verscheidenheid in de Mineralenzaal.

Foto's van dit nieuwsbericht

Bekijk hieronder foto's van dit nieuwsbericht.

-