ik, jij, hij, zij ... De Driesprong dat zijn wij!

04/10/2018

Saved by the Bell

Saved by the Bell

Saved by the bell gaat jaarlijks door op 5 oktober. Dat is de Internationale dag van de Leerkracht of World Teachers’ Day. Dag in dag uit staan leerkrachten klaar om kwalitatief onderwijs te bieden aan hun leerlingen. Daarvoor moeten we hen enorm dankbaar zijn. Maar wereldwijd zijn er veel leerkrachten die in moeilijke omstandigheden moeten werken. Wereldwijd zijn er ook miljoenen kinderen en jongeren die geen leerkrachten hebben. Zij kunnen om allerlei redenen niet naar school gaan: armoede, gebrek aan infrastructuur, ongelijkheid, oorlog en conflict …

Saved by the bell is dus een symbolische actie in scholen, hier en in het buitenland. Door de schoolbel extra te luiden, staan leerlingen en leerkrachten even stil bij het feit dat niet alle kinderen goed onderwijs kunnen krijgen.

Daar de kinderen morgen thuis zijn, door een pedagogische studiedag, werd onze actie vandaag gedaan.

Zowel in de Rakkertjes, ons kleuterdorp en op de speelplaats van het lager had iedereen wel zijn best gedaan om zowel bellen als bellenblazers mee te brengen.

De leerlingen van “De Triple Jumpers “ ( de vernieuwde leerlingenraad) kwamen op het idee om via een toneelstukje de leerlingen van de basisschool duidelijk te maken dat SDG 4 : kwaliteitsvol onderwijs niet voor iedereen zo evident is.

Ook werd in heel wat lessen extra aandacht besteed aan deze actie.

 

Foto's van dit nieuwsbericht

Bekijk hieronder foto's van dit nieuwsbericht.

-